Vladimir Putin försöker framstå som ukrainska HBTQ-människors vän

Det är ingen tvekan om att östeuropas bögar, flator o.s.v har betydligt mer skinn på näsan och moralisk stake än många andra människor, tänk vilket civilkurage dom uppvisar, ordnar prideparad efter prideparad när dom vet att dom kommer att bli attackerade, som t.ex häromsistens i Ukraina.

Och som alla redan vet så har Putins hejdukar ställt till med en redig konflikt i  det nämda Ukraina, något som väckt ont blod i omvärlden och kraftigt försämrat såväl Rysslands som Vladimir Putins anseende.

Så vad gör väl då Vladimir Putins egen megafon (RT förut känd som Russia Today) i Cyberspace av det här?

Ja, det var väl ändå inte så svårt att gissa? man försöker få Ryssland att framstå som ukrainska hbtq-människors vän, människor som man säger misshandlats av västs ”idoler” i landet.

Darlings of the West beating gays in Kiev

”RT: What sorts of response are you expecting from the West given what happened on Saturday?

AP: Judging by the previous record of the West they kind to tend to ignore these kinds of things.”

 

Min kommentar: I Egenskap av östeuropas starka (än så länge) man så vilar ett oerhört tungt ansvar på Vladimir Putins axlar för hur olika minoritetsgrupper bemöts, och hur förvaltar han då det ansvaret?

Jo, genom att frånta minoritetsgrupper han inte gillar (hbtq-människor till exempel) konstitutionella rättigheter och bidra till en hårdare attityd, jargong och bemötande av dessa. Vladimir Putin och Ryssland är inte svaret på östeuropas hbtq-människors problem utan tvärtom i mångt och mycket själva motorn bakom dessa problems uppkomst.

 

Skäms Putin…

2 reaktioner på ”Vladimir Putin försöker framstå som ukrainska HBTQ-människors vän

  1. Och vems aktivister tror du att det var som attackerade prideparaden i Kiev, då?

    HBTQ-människor får inte längre kära bil i Ryssland, av ”trafiksäkerhetsskäl”. Men VODKA-människor får fortfarande köra bil i Ryssland.

    Gilla

  2. Hej Jörgen!
    Med tanke på att Putin via megafonen RT och ihop med andra möjligheter som t.ex dom ryska statsanställda trollen gör sitt yppersta för att få Ukraina att framstå i så dålig dager som möjligt, men också med tanke på dom ryska soldater som stridit/strider inkognito och dör i Ukraina av samma skäl så är det inte alls otänkbart att aktivister ”med viss adress” ligger bakom dom där attackerna, håller med om att det inte är helt omöjligt att så är fallet..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s