Vladimir Milov lever sannolikt på lånad tid

Det finns säkert en hel massa saker jag och bloggaren/teknikjournalisten Jörgen Städje inte alls är överens om men vi delar båda erfarenheten av två saker när vi tagit upp ämnet ”Putin” i kritiska termer:

1: Besök och angrepp av diverse mer eller mindre professionella ryska internettroll.

2: Angreppen har gått ut på att vi skulle vara russofober, hata ryska människor i största allmänhet och (jag vet inte om Städje råkat ut för just det) vid ett tillfälle när jag skrev nåt så började trollet ifråga mumla om Göebbels och att jag skulle vara Säpoagent.

Med andra ord. Vartän i världen vi befinner oss så är ”Putin” ett ytterst känsligt ämne att ta upp.

Fast det finns dom som riskerar betydligt mer än att få besök av ryska internettroll på Putinkritiska bloggposter. Jag köpte en bok idag, så här ser den ut:

Putin

Boris Nemtsov som är en av bokens två författare finns inte längre bland dom levandes skara, han mördades, sköts liksom ner på öppen gata i Moskva tidigare i år. Det är så det brukar gå för Putinkritiker i Ryssland, antingen en mängd kulor eller så dör dom av någon ytterst giftig radioaktiv isotop eller av något annat giftigt eller av någon ”olycka” eller så försvinner dom bara. Att därför göra antagandet att bokens andra medförfattare Vladimir Milov lever på lånad tid känns inte särskilt långsökt utan snarare ganska troligt.

Och mitt boktips får därför bli just denna boken ovan. För att hedra den mördade Boris Nemtsovs minne så finns den numera släppt helt gratis för nerladdning HÄR (pdf). Rekommenderas.

 

 

En reaktion på ”Vladimir Milov lever sannolikt på lånad tid

  1. Pingback: Bör jag vara rädd för Vladimir Putin nu? | freiheit66

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s