NSA-affären & it-kriminalitet

Om NSA-affären har det säkert skrivits oändlig mycket, så det tänker jag inte göra nu utan istället punkta ner några it-relaterade slutsatser man kan dra av hela den storyn.

1: Dom amerikanska it-jättarna delar säng och data med NSA.

2: It-säkerhet är något där världen och användarna måste börja tänka i helt nya banor eftersom it-säkerhet på riktigt bevisligen inte är vad världen trodde att den var.

3: Produkter från amerikanska it-jättar (och med produkter avses här både hård och mjukvara samt olika typer av molnbaserade lagringstjänster o.s.v) är inte och kommer aldrig som i verkligen ALDRIG att bli säkrare än vad NSA tillåter.

Och så till sist.

Sambandet mellan NSA-affären och it-kriminalitet, finns det ett sådant (förutom dom amerikanska it-jättarnas kriminella lögner om sina produkter och tjänsters säkerhet)? Ja, självklart så existerar ett sådant samband. Kod/hårdvara som är försvagad för NSA:s räkning, liksom mer eller mindre direkta bakdörrar som finns där av samma skäl utgör ju rent konkret it-säkerhetsbrister. Dessa brister är brister på riktigt, självklart så kan individer/organisationer o.s.v med direkt it-kriminella syften hitta igen och utnyttja dessa.

Näe, nu är det kaffedags…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s