Vladimir Putins nya infallsvinkel på mordet av Putinkritikern

I Ryssland är det mest ohälsosamma man kan göra inte att röka, dricka sprit, knarka eller något annat farligt utan att vara kritiker av den rådande regimen och dess starka män. Detta är något som för med sig en klart ökad risk att dö i ett kulregn, bli förgiftad av något radioaktivt eller bli anklagad för något brott som kanske inte ens begåtts, vilket ett rättsväsende helt i händerna på Putin bryr sig föga om. En av dom senaste (men garanterat inte sista) regimkritikerna som föll offer för ett kulregn hette Boris Nemtsov.

När Nemtsov mördades så lanserade den ”ryska internationella nyhetssajten” direkt ett antal teorier om motivet för mordet, i den motivbilden fanns det självklart ingen plats för en teori som undersökte en eventuell koppling mellan mordet och den mördades kritik av Putins regim.

Vet ni vad?

Den ”ryska internationella nyhetssajten” har precis lanserat ytterligare en infallsvinkel. Inte alls särskilt förvånande så består den nya vinklingen av följande ingredienser:

1/3 Tjetjenien

1/3 Ukraina

1/3 säkerhetstjänster i väst

Meningen med den här till sitt innehåll delvis nya infallsvinkeln är tämligen enkelt genomskinlig. Det handlar inte alls om någon vilja att ta reda på vad som verkligen hände när Nemtsov mördades utan om att tjäna/motivera och försvara dom politiska syften och ambitioner som Vladimir Putins regim för tillfället har.

Ja, som ni säkert redan har förstått så är inte den ”ryska internationella nyhetssajten” egentligen någon riktig nyhetssajt utan mer att betrakta som Vladimir Putins egen megafon (eller trollkanal om man så vill) i cyberspace. Och hos megafonen så frodas dom allra vildaste konspirationsteorier man kan tänka sig i kommentarsfälten. Något som för övrigt uppmuntras i ”nyhetsartiklarna”.

Vet ni vad kära svenska och europeiska politiker, sett i skenet av allt så anser jag som väljare två saker:

1: Det var ren idioti med den första gasledningen genom Östersjön.

2: Det är ren dårskap ur säkerhetspolitisk synvinkel om man ens överväger att gå med på nr 2.

Kaffedags…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s