Så här arbetade också Adolf Hitler & NSDAP

Vi tar det igen, det är inte alls länge sedan jag senast skrev om SD och ett av dom senare exemplen på att partiet inte är ett parti som alla andra utan något helt annat, nämligen ett fascistiskt parti med nazistiska rötter. Faktum är att en gammal SS-veteran som jobbade ihop med självaste Heinrich Himmler i Berlin är en av partiets grundare, mer om detta kan ni läsa här.

Och nu har det hänt igen

En tv-redaktion har fått ta emot en lång rad hot efter att ha rapporterat om partiledare Jimmie Åkessons sommarfest där ett av den svenska extremhögerns favoritband sedan decennier tillbaks spelade.

SVT Nyheter Blekinges redaktion avspärrad efter hot

”Efter måndagens publicering om nyheten där Jimmie Åkesson (SD) festade med Ultima Thule har SVT Nyheter Blekinge fått motta en rad hot via telefon och mejl.”

Om man tittar på historien så är det, dels med tanke på Sverigedemokraternas faktiska ursprung men också för att förstå vad som händer nu ytterst lämpligt att börja i München 1924 och med en händelse som brukar kallas för ölkällarkuppen

”Under ett möte den 8 november, när Gustav Ritter von Kahr höll tal, sprang Hermann Göring in i salen med 25 brunskjortor, Hitler ställde sig på ett bord och sköt ett skott mot taket med en revolver, och ropade: ”Den nationella revolutionen har börjat! Denna sal är besatt av 600 tungt beväpnade män. Ingen får lämna salen. Bayerns och rikets regeringar har avsatts, och en provisorisk nationalregering har bildats. Armé- och poliskasernerna har blivit besatta, trupper och polis är på marsch mot staden under hakkorsflaggan” (Källa: Wikipedia)

Den där kuppen lyckades inget vidare och för att göra en lång historia kort så bytte man därefter till en början metod (men inte mål). Den nya metoden kom att handla om att utnyttja det demokratiska systemet tillräckligt långt för att kunna avskaffa det. Jämsides med dom på ytan ”demokratiska” så fanns det hela tiden en svans av kriminella busar som gjorde skitjobbet med att hota och spöa alla som var fel, tyckte fel, skrev fel och så vidare. Börjar det kännas bekant? Likt något som händer här och nu?

Det är hög tid att vi som bor i det här landet börjar vakna upp nu och inse vad det faktiskt är som valts in i vår riksdag, inte ett demokratiskt parti som alla andra demokratiska partier utan en högerextrem och våldsbenägen fascistisk rörelse. Med denna insikt så bör ju också insikten komma om det stora demokratiska behovet av att rösta ut dom ur riksdagen så fort det bara går, eller hur?

Med tanke på partiets

nazistiska rötter så är det inte så konstigt att det finns en svans som beter sig som den gör. Och nu kanske någon invänder: Ja, men, den där videon är ju snart 25 år, det ser inte ut så idag väl, åsiktsmässigt alltså? Tyvärr så är det precis och exakt just det som det gör, det märker man så fort lite grann av ytfernissan skrapas bort.

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s