Windows 10 utgör skadlig spyware (uppdaterad)

Jag kommer aldrig i livet, aldrig mer och inte ens om helvetet fryser till is att stoppa vare sig Windows eller någon annan mjukvara från Microsoft i en dator jag äger. Inte nog med att företagets operativsystem under huven har en del urgamla begränsningar som lever kvar vilket gör Windows till en alltmer antik historia för varje version som kommer, det är dessutom helt skoningslöst uppenbart på det viset så att Microsoft för varje ny lansering av något får en allt mer olustig syn på kunder/användare.

Lanseringen av Windows 10 ter sig för den som bryr sig om att forska lite som ett skolboksexempel på Microsofts tilltagande dumheter mot kunder/användare. Ta t.ex bara dom där uppdateringsrelaterade dumheterna, vilket redan bara det borde få varningsklockorna att börja ringa på allvar hos dom som överväger Windows 10. Men tror ni det stannar bara där? Nädå, det kan ni lugnt glömma, nu när den slutgiltiga EULA (End User License Agreement, slutanvändaravtal) för Windows 10 är ute så kommer nästa DUMHET.  Som kund/användare så skänker man bort i princip all sin integritet till Microsoft, den där EULAN är nog ett måste för att Microsoft rent juridiskt ska klara lanseringen av ett operativsystem som är byggt på ett sådant vis att det utan tvekan hade kallats för skadlig spyware förr om åren.

Tror ni mig inte?

By downloading Windows 10 you are allowing Microsoft to spy on you (TechWorm)

”The Privacy Policy will go into effect from 1st August and here are a few controversial points which you should know about.

First of all by downloading and installing Windows 10, you give Microsoft very broad power to collect things you do, say and create while using its software. The data collection is quite ambiguous but one thing is certain, Windows 10 will be reporting back many things that you do, to the Microsoft servers back at Redmond.”

Ja, ni förstår säkert att man är skeptisk.

Kära Microsoft och ni läsare, den buggiga lanseringen är inte det som är det stora problemet med Windows 10.

Dom amerikanska it-jättarnas allt större brist på respekt för kundernas/användarnas integritet utgör ett allt större problem, något som man bara måste ställa i relation till NSA-affären och jättarnas roll i denna.

Uppdatering 20150803 (till tonerna av Wagners opera Tristan und Isolde, andra akten, live från Berlin 1947)

Ja, jag vet, sajten RT (förut känd som Russia Today) är Vladimir Putins egen blandning av marknadsförings och fabelmaskin så fort det gäller något där Putin har intressen (d.v.s ungefär samma slags förhållande som i USA råder mellan Fox News och republikanska intressen, d.v.s en total avsaknad av objektiv nyhetsförmedling). Intressant nog så har man där i detta nu en artikel av lite mer lättförståelig teknisk natur, den handlar om integritetstjuven Windows 10 och förklarar lättbegripligt det där som kanske inte alla som överväger Windows 10 har riktigt klart för sig. Jag har läst den där artikeln nu och innehållet stämmer.

‘Don’t spy on me!’ How to opt out of Windows 10’s intrusive defaults

”Following the release of Microsoft’s new Windows 10 operating system, experts pointed out that it has little care for privacy, collecting on factory presets all available information about you, be it your location history, text messages and any information your share via them, personal contacts and calendar notes about your plans for exact dates, among other things.”

Det är absolut inga som helst överord att kasta ur sig påståendet att Windows 10 By Default (med fabriksinställningarna från Microsoft) är att betrakta som skadlig spyware.

Microsoft kan ta sitt Windows 10 och stoppa upp nånstans dit dagsljuset inte når…

5 reaktioner på ”Windows 10 utgör skadlig spyware (uppdaterad)

  1. Jag är rysligt skeptisk till Win 10. MS ska iallafall få hålla på och patcha i ett halvår innan jag vågar prova. Det märkliga är att Win XP fortfarande gör precis det den ska, sedan jag fick igång uppdateringarna till XP Pos-Ready: Den kör mina program på ett säkert sätt, kraschar aldrig, kan skriva ut, hanterar två skärmar och kan ansluta till min FreeBSD-server. Servern ger mig fullgott brandväggsskydd. Vad mer behöver man?

    Gilla

    • Windows Xp var det första (och det sista) OS från Microsoft som jag verkligen gillade, det var schysst tyckte jag fram tills… jag började uppskatta opera och klassisk musik och skulle rippa ner nåt på datorn och undrade, varför börjar det bråka? Tog reda på det och det var så jag upptäckte Windows stora begränsningar både vad avser max antal tecken i hela filsökvägen + det där med det begränsade mappdjupet man kan ha. Känns inte alls 2015, snarare 1980. Nåja, nu kör man ju nåt annat så

      Gilla

  2. Pingback: Ytterligare grus i maskineriet för Windows 10 | freiheit66

  3. Pingback: Microsoft är återigen i farten och dummar sig med användarnas integritet | freiheit66

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s