Hmmm… Systembolaget?

Ni har kanske också sett den här

+ ytterligare någon reklamfilm från Systembolaget?

Jag tycker att Systembolagets marknadsföring blir alltmer förljugen för varje ny kampanj som kommer och varför jag tycker det ska jag strax berätta, men först lite grann om utifrån vilka premisser jag tycker till.

1: Jag är själv kund hos Systembolaget ibland.

2: Jag tycker om vin med betoning på kvalité snarare än kvantitet.

Så, let´s shoot…

Om vi tittar på dom eviga påståendena från Systembolagets sida om att man inte vill sälja mycket så är det inget annat än rent struntprat, det vill man visst och det absolut allra tydligaste tecknet på just det är att dom olika butikernas sortiment numera ska vara väldigt lokalt efterfrågeanpassat, En tråkig effekt av det erfor jag själv i somras vid ett besök i en butik i en liten norrbottensort. Vinutbudet var synnerligen skralt, i stort sett bara den typ av översöta, billiga och alkoholstarka viner som folk med problem med just alkoholen brukar föredra. I just den butiken så var sortimentet av riktigt starka drycker också tämligen stort.

Så hur ser det ut här där jag bor?

Direkt med nymodigheten ”lokalt efterfrågestyrt sortiment i butiken” så försvann direkt flera i sin prisklass enkla om än ärliga och schyssta viner till förmån för översötat trams och taskiga kändisviner vars enda släktskap med riktigt vin möjligtvis utgörs av färg och alkohol.

Ja, ni anar säkert vartåt det lutar, jag börjar bli alltmer kritisk till Systembolagets fortsatta monopol. Inte för att jag inte gillar ansvarsfull alkoholförsäljning, för det gör jag, men det är inte det som Systembolaget bedriver idag utan någon helt annat, något som man dessutom försöker sälja in under falsk flagg till alla oss som bor i det här landet vare sig vi dricker alkohol ibland eller inte. Det gillar jag INTE…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s