Ytterligare grus i maskineriet för Windows 10

Hur man än vrider och vänder på saker och ting och vad ens personliga ståndpunkt om det hela än må vara, och vad Hollywood & Co än tycker om saken så går det bara inte att komma ifrån: Fildelning är vår tids stora globala folkrörelse som spänner över generationer, nationer, religioner, kulturer o.s.v…

Så när ett antal Torrent Trackers bestämmer sig för ett stort fett bannande av just Windows 10 så kan man nog anta att det kommer att innebära ytterligare grus i maskineriet för Windows 10 vad avser genomslaget hos ”vanligt folk”.

Nu är ni säkert nyfikna och undrar över vad det här bannandet beror på? Ja, det är relaterat till det här med användarintegritet och sånt, ett ämne jag själv har berört här förut när det gäller just Windows 10. Den påläste vet att Windows 10 ”By Default” i princip är att betrakta som en spioncentral för ”Microsoft med samarbetspartners” och det är alltså detta som nu får konsekvenser.

Torrent Trackers Ban Windows 10 Over Privacy Concerns (TorrentFreak)

”Still, the recent privacy concerns have some torrent tracker staffers worried. During the week TF received reports informing us that several private trackers have banned Windows 10, or are considering doing so.

The staffers at iTS explain that Windows 10 is off-limits now because of the extensive amount of data it shares. This includes connections to MarkMonitor, the brand protection company which is also involved in the U.S. Copyright Alert System.”

Alltså, nu får Microsoft snart ta och bestämma sig för vad företaget vill. Vill man tjäna pengar på att skapa saker som kunderna vill ha och betala för? (och dit räknas knappast nån skit som spionerar på allt man gör) eller vill man tjäna pengar på att få betalt av dom för vars räkning spywarefunktionaliteten finns där? Och i det sistnämda fallet så bör väl användarna i rättvisans namn få betalt för att använda eländet?

 

Min slutkommentar!

Det är inte så förbannat ofta jag byter dator men när jag gör det så finns det en sak som odiskutabelt sker varje gång: Efter funktionskontroll så utplånas Windows till förmån för någon Linuxdistribution som man just då tycker är trevlig eller lite nyfiken på.

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s