Kerouacs bästa?

Min första och kanske allra största kärlek till det skrivna ordet i vuxen ålder hittade jag igen hos beaterans författare/poeter. Och ni vet hur det är, när man hittat igen någon man gillar lite extra mycket och när man har lästa några av verken så börjar man liksom fundera, vilken är den bästa?

När det gäller just Jack Kerouac så finns det ju en man brukar snacka om lite oftare än dom andra men det är inte den som är den bästa utan istället Big Sur.

”The novel depicts Duluoz’s mental and physical deterioration. Duluoz is unable to cope with a suddenly demanding public, and is battling with advanced alcoholism.” (Citerat ur Wikipedia)

Som synes en väldigt mörk historia, men den är hjärtskärande välskriven.

Om man är intresserad av det här med att läsa och skriva så finns det en blogg jag absolut tycker att man bör besöka: Läsa och Skriva heter den.

 

Till sist!

Undrar om det är fler än jag som tycker att besök i en bokaffär idag blir en allt tristare historia? jag menar liksom, hur många kokböcker eller kändisrelaterade men tämligen mediokra böcker av annat slag går det egentligen att kläcka fram? Dom tenderar att föröka sig i en oroväckande fart…

 

2 reaktioner på ”Kerouacs bästa?

 1. Jag läser allt jag hittar om att skriva, så tack så mycket för både bok och bloggtips! Den absolut bästa boken jag läst om att skriva är faktiskt Steven Kings ”Att skriva : en hantverkares memoarer”. Helt otroligt inspirerande, rekommenderas helhjärtat om du inte redan läst den.
  http://www.adlibris.com/se/bok/att-skriva-en-hantverkares-memoarer-9789170029486
  Och här är ett till tips, en jättebra artikel om hur man kan skriva på nätet:
  http://seosphinx.se/att-skriva-for-natet-allt-om-copy-writing-internet/
  Och sen så kan jag bara hålla med om bokbutiker. Bokhandlare börjar dessutom mer likna pappershandlare. Utvecklingen för litteraturen och det skrivna ordet är trist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s