När ett elakt virus drabbar nästan 20 % av ett lands befolkning

Låt oss leka med tanken att ett elakt virus av en sort som vetenskapen saknar bot mot skulle slå till mot 20 % av ett lands befolkning: Högst troligt så skulle det utlysas katastroftillstånd och en samling vetenskapsmän skulle febrilt börja leta efter orsaken.

Men när viruset heter dumhet och resulterar i att ett fascistiskt parti med nazistiska rötter numer återfinns i vår riksdag så reagerar ingen, varför skulle man det? Dumheten tycker att dom tycker som jag eller dig eller bästa polaren om ”det här med invandring & sånt” och då är det väl lugnt?

Näe, det är det inte och nu ska jag förklara varför!

Vi kan tycka olika om en hel massa saker som exempelvis fildelning, invandringspolitik, feminism eller valfritt annat ämne. Vi kanske t.o.m har olika ideologiskt betingade utgångspunkter för dom åsikter vi har. Men även om vi har det så kanske vi kan komma överens om åtminstone en sak? Nämligen att ett problem kräver ett visst mått av intelligens och kunskap för att kunna lösas. Sedan kanske vi också kan komma överens om ytterligare en sak? Nämligen att ju mer komplicerat problemet är desto större är behovet av intelligens och kunskap för att kunna lösa det.

Eftersom dumheten tycker som Sverigedemokraterna så verkar dumheten inte bry sig särskilt mycket om att reflektera över vad man valt in i riksdagen så här kommer lite upplysande information.

  • En av förintelsarkitekten Heinrich Himmlers medarbetare från tiden i Berlin (World War II) var med och bildade Sverigedemokraterna.
  • Man sprider än idag dynga i stor omfattning.
  • Och så var det ju det här med kvinnors rättigheter där SD försöker skaffa sig billiga poäng och här säger jag: Ja men ni som röstade på SD, har ni verkligen någon koll alls på vad ni valt in i riksdagen? En av dom är kreationist med nära, täta och familjära band till den svenska versionen av den amerikanska kristna tokhögern, något som inte bådar gott för kvinnor och HBTQ-personer i vårt land.
  • Till sist, har ni läst vitboken? om inte, gör det. Här kan ni läsa den.

SD ser (när man väl börjar hårdgranska) inte alls ut som den kombination av intelligens och kunskap som (förutom en del andra och också nödvändiga egenskaper) är absolut nödvändig för att kunna lösa vår tids stora problem utan snarare som den slags fanatiska fundamentalism för vilken fakta, intelligens och kunskap alltid och i alla lägen kommer att utgöra faktorer underordnade agendan. Med andra ord: Inget bra recept för att lösa en del av eller ens något av dom komplicerade problem vi har i vår tid.

Dagens lästips!

Sans nr 3 2014 Ledare: Essens, ras och populism

”I botten av de nya strömningarna i Europa finns en irrationalitet och människosyn som banar väg för de vanföreställningar som populism och extremism vilar på.”

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s