Microsoft är återigen i farten och dummar sig med användarnas integritet

Alltså, när jag skrev det där om Windows 10 och vilka upprörande friheter den amerikanska och NSA-samarbetande it-jätten Microsoft tar sig med användarnas integritet så ångrar jag inte en rad, inte en bokstav och särskilt inte följande formulering:

”Jag kommer aldrig i livet, aldrig mer och inte ens om helvetet fryser till is att stoppa vare sig Windows eller någon annan mjukvara från Microsoft i en dator jag äger.”

Företagets integritetsövertramp +  det faktum att företaget ifråga är så tajt bundis med NSA gör att man som kund (om man nu är det, vilket inte jag är) måste utgå från att it-säkerheten i företagets produkter aldrig (vad företaget själva än må säga om den saken) kommer att vara bättre än vad NSA tillåter den att vara, d.v.s den kommer aldrig att vara eller bli så bra som den skulle kunna = Ett stort fett NEJ, näe, inte i en dator nära mig som jag köper själv. Sannolikheten för att mjukvaruprodukter från Microsoft ska överleva i en dator jag köpt längre tid än en första uppstart och funktionskontroll tar är i princip lika med noll, kommer inte att inträffa.

Och det blev just ännu värre!

Tror ni att Microsofts integritetsövertramp gentemot användarna stannar med Windows 10 och att ni som användare är förskonade om ni kör en äldre Windowsversion? Jag är ledsen om ni tror det för i så fall så måste jag göra er besvikna. Microsoft har helt nyligen och ”uppdateringsvägen” börjat med dumheter som omfattar dom tidigare Windowsversionerna 7  och 8. Läs mer här:

Microsoft intensifies data collection on Windows 7 and 8 systems (gHacks Tech News)

”Windows 7 and 8 users have been plagued by ”upgrade preparation” updates but left alone otherwise up until recently when it comes to this new level of data collecting.”

Artikeln ifråga innehåller även lite tips om vad som går att ”göra åt problemet” men här kan man ju lika gärna vända på kuttingen och som kund/användare ställa sig följande fråga: Hur klokt är det egentligen att använda något som By Default är en informationsinsamlingscentral som man måste trixa en hel massa med för att det INTE ska vara det?

Microsoft borde verkligen ta och läsa en del av kommentarerna till den där artikeln hos gHacks och sedan sätta sig ner och reflektera en stund eller två över följande: Om man som stor it-jätte i olika lägen tar beslut och gör saker som minskar människors tillit till såväl företag som produkt, hur kan detta på lång sikt tänkas påverka storleken på kundstocken?

Det når nog snart en nivå där inte ens en brandkårsutryckning av en chef lika speedad som Steve Ballmer den där

gången kommer att hjälpa. Det finns dom som tycker det där klippet är inspirerande och kul, själv finner jag det en smula motbjudande…

En reaktion på ”Microsoft är återigen i farten och dummar sig med användarnas integritet

  1. Tyvärr slutar det inte med dumheterna där, utan nu tar MS dessa till ytterligare en nivå. För de användare som har automatiska uppdateringar påslagna laddas Windows 10 ned oavsett om de vill det eller inte. Då det handlar om drygt 3 GB data som ska laddas ned är inte lite slöseri med datatrafik. Visserligen installeras det inte automatiskt, men det är en väldigt arrogant attityd av MS att bete sig på detta sätt mot de som aktivt valt att inte uppgradera till Windows 10.

    Källa:
    http://www.idg.se/2.1085/1.636839/din-dator-laddar-ner-windows-10-aven-om-du-inte-vill-uppgradera

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s