Besök av ryskt internettroll igen

På min gamla blogg, den där som är döende så hände det att man emellanåt fick besök av ryska internettroll. Det där hände första gången i typ ungefär samma sekund som trollen började förstå att man inte direkt tillhör Vladimir Putins fanboys.

Och när ryska internettroll låtsas att inte begripa att det finns goda skäl, sakliga, förnuftiga, humanistiska, medborgarrättsliga och välgrundade skäl för att inte gilla Vladimir Putin så kommer ju förståss försöken till avledningsmanövrar från själva sakfrågan in. Dessa följer ett idag välbekant och ytterst tröttsamt mönster med olika typer av beskyllningar som t.ex

  • Man hatar ryssar
  • Man älskar USA och hatar ett land som är annorlunda (inte sant i mitt fall, jag har inte särskilt mycket till övers för USA heller som är ett på många sätt och på riktigt genuint sjukt land)
  • Droppen var nog ändå den där gången när ett av trollen började babbla om Göebbels och nazister samt anklaga mig för att vara Säpoagent 🙂 Jag? av alla…

Nåväl, dom ryska internettrollen tycks inte ha glömt bort min gamla och döende blogg riktigt än, kollade min hotmail idag och upptäckte till min förvåning att jag återigen haft trollbesök på det gamla stället där följande meddelande på ryska förmedlades:

шведское невежество позорно:
фарерский от исландского отличить не в состоянии ни на письме, ни на слух.
я бы таких в сэпо не принял

Enligt Google Translate (kan inte ryska själv)

Svenska skamligt okunskap:
Färöiska från Island inte kan skilja antingen skriftligen eller vid förhandlingen.
Jag skulle i ett sådant Säpo accepteras inte

Hmm, kära ryska internettroll!

Den här bloggen har inte särskilt många läsare, i princip dom närmast sörjande + möjligen ett litet fåtal till. Den där gamla bloggen som ni fortfarande tycks komma ihåg har ännu färre läsare än så, kanske bara ni? Så, ni förspiller tid i onödan.

Och med allt ovanstående yttrat!

Det är inget snack om saken att det intellektuella, kreativa, kulturella, konstnärliga och politiska utrymmet i dagens Ryssland under Vladimir Putin krymper i en oroväckande fart och DET är en sak det finns alla goda skäl i hela världen att kritisera helt oavsett vilket land det än gäller och vilken regim/envåldshärskare det än är som står för det.

End

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s