Sverigedemokraternas nazistiska ursprung avspeglas i partiets kulturpolitiska program

Alltså. vi har idag ett parti i vår riksdag som utan snack om saken och enligt fler definitioner än en är att betrakta som ett fascistiskt parti. Partiets historia är i såväl förfluten dåtid som i nutid fylld av kopplingar till diverse nazister/högerextremister. Faktum är att en gammal SS-man som var medarbetare till förintelsearkitekten Heinrich Himmler när det begav sig fanns med vid partiets bildande.

Partiet har under partiledare Jimmie Åkesson frenetiskt ägnat sig åt en verbal och retorisk fasadputs som aldrig har handlat om förändring på riktigt av det mörka ursprunget utan mer om att lura så många som möjligt. Men det finns särskilt ett avsnitt i partiets nuvarande politiska plan som för den historiskt väl påläste utan snack om saken avslöjar det nazistiska ursprunget och dito nuvarande ambitioner, det handlar om det här med kultur och kulturpolitik. Det samlade intrycket om man med öppna ögon läser igenom Sverigedemokraternas kulturpolitiska planer är att dessa genomsyras av tankegångar om kulturell hygien. Det här med kulturell hygien är något som ihop med tankar om rashygien utgjorde absolut fundamentala och bärande delar av den nazism som utvecklades i Tyskland när det begav sig.

Suck, och den här SKITEN har vi släppt in i vår riksdag, man blir verkligen mörkrädd…

Är vi människor verkligen så tragiska att vi aldrig och på riktigt kommer att erhålla förmågan att lära av historien och därför göra om katastrofala misstag?

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s