Sputnik skjuter trollskarpt på Angela Merkel

Vi är några som insett vad Sputnik handlar om och är för något, d.v.s en renodlad propagandakanal där sanningshalt, relevant kontext och objektivitet är helt underordnade propagandans målsättning. Att Sputnik styrs från främmande land gör om inte annat den ytterst torftiga språkliga nivån klart om man läser runt lite en stund och inte är helt analfabet.

Och eftersom Sputnik är det Sputnik är så kan det vara lite intressant att kolla vad man fäster trollfokus på just nu.

Det verkar handla mycket om Europas sönderfall (föga förvånande) och man verkar skjuta särskilt trollskarpt på Angela Merkel som t.ex i följande ”nyhetsartikel”

Merkels avgång kan leda till Europas sönderfall

”Enligt Stephens har Europa nyss drabbats av konvulsioner. Det att nationalistiska stämningar nu är på framfart mot bakgrund av invandringskrisen är ytterligare ett bevis på EU:s febersjukdom.”

Och nu så tar vi och dissekerar den där ”nyheten” och sätter in den i en relevant kontext:

Att otäcka nationalistiska strömningar växer i Europa, det är det ingen tvekan om, det är bara att titta på vårt eget land Sverige, ett parti bildat av ett gäng nazister sitter i vår riksdag. Den Europeiska högerextremismen behöver i likhet med alla andra växande rörelser kapital för att finansiera tillväxten och underhållet av densamma. Ryska banker är (vilket kanske inte alla vet) gladeligen med och finansierar tillväxten av tongivande högerextremistiska rörelser i Europa. Det här med att bankerna ifråga finansierar sådant är inget som sker slumpvis utan att det finns en bakomliggande tanke med det hela. Vill man spä på ett sönderfall så är det precis så här man gör, detta är dock ingenting man kommer att få läsa om på vare sig Sputnik eller någon annan rysk trollkanal när ämnet på tapeten är Europas sönderfall i en eller annan form.

Dagens lästips!

Systemfelen gör oss dummare (Realistklubben)

”Den tredje faktorn som destabiliserar landet och kan få oss gradvis dummare är internettrollen. Vi som bloggar om otrevliga saker (som detta) har stött på dem under många år och antagit att det är en organiserad och betald rörelse som ska försöka övertyga dumsvensken som får hela sin bildning från forum som Flashback och Aftonbladet.”

På återseende…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s