Klarspråk om SD & Co i TV

Skrapar man lite på ytan när det gäller SD så kommer man att hitta:

  • Ett antal gamla nazzar i partiet.
  • Gott om kopplingar mellan nuvarande medlemmar och diverse nazister/högerextremister.

Skrapar man lite till och lite längre:

  • så kommer man att finna en direkt och konkret länk från Adolf Hitlers nazityskland, den tidens Berlin och vad som tilldrog sig där och då till bildandet av Sverigedemokraterna. Visst, man kan ha olika åsikter om t.ex tiggare, invandrings & flyktingpolitik m.m men om man ens för en sekund tror att ett ”järnrörsgäng med trollsvans” som vilar fast på DEN ideologiska botten som det är frågan om här står för något annat än katastrofala lösningar som leder till katastrofer då är det dags för en ”Reality Check” och att läsa lite historia.

Tyvärr så har ju en viss slags otäck intellektuell dumhet börjat genomsyra vårt land så till den grad att fascismen i vår riksdag ses ”som ett normalt parti” av somliga. Sverige av idag är ett land där folk hellre låter sig underhållas av dum-radio & dum-tv (för då slipper man att tänka och kan skratta istället) än att reflektera över vad som sker och varför.

Blev så otroligt förvånad men också så fantastiskt glad när någon i tv och i ett program där miljoner tittare förväntar sig lättsam och trivsam underhållning plötsligt bestämmer sig för att tala klarspråk och piska SD & Co  och liksom vad hela den prylen handlar om så det bara stänker om det.

Än finns det folk med kurage som vågar säga ifrån…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s