Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har en viktig poäng

Att vi lever i en orolig tid nu är väl något som inte minst dom senaste årens terrorattacker i Frankrike och den höjda hotbildsnivån här i Sverige visar. I en orolig tid så är det viktigt att inte bidra till att sprida polariserande osanningar om sitt land som kan tänkas att ytterliga öka på existerande spänningar. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har onekligen en väldigt viktig poäng när man valde att gå ut med detta

”Det är viktigt att inte späda på vad som för Sverige kan vara oriktig och skadlig information, det kan spela terroristerna i händerna”, säger Mikael Tofvesson, chef för enheten för omvärld och beredskap. ”När något verkar spektakulärt bör man fråga sig varifrån informationen kommer och om den verkligen stämmer och inte föra vidare vad som kan skapa ilska och polarisering i samhället.”

Och nu inställer sig ju genast frågan varför det ”Sverigeälskande partiet SD” sprider grova osanningar om Sverige och dessutom ljuger om att svenska folket står bakom?

Vad är ovanstående om inte ett skolboksexempel på att skapa maximal polarisering? Det här med att skapa maximal polarisering är för övrigt något som SD i såväl stort som smått är så genuint duktiga på att det måste sägas vara partiets verkliga paradgren. Det senaste exemplet (och garanterat inte det sista) i raden handlar om en SD-politiker (Wigert Lindblom, kommunfullmäktigeledamot) i Luleå som angriper årets julvärd i svt (Gina Dirawi) med ett julskinkeargument som vederbörande vägrar vidareutveckla.

 

Slutsatser!

Den antiintellektuella fördumning som Sverigedemokraterna oräkneligt antal gånger visat prov på är farlig för det här landet.

Den antiintellektuella fördumning som Sverigedemokraterna vädjar till är farlig för det här landet.

Sverigedemokraternas samlade bidrag till polariseringen och antiintellektualismens utbredning är farlig för det här landet.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s