Mjölk, kött och rödvin

Kastade nyss en längtansfull blick på ryggbiffarna i kylen, men sparar dom till på fredag då dom ska avnjutas med en god röd Shiraz från Australien. Brukar käka bacon och ägg till frukost ibland och mjölk dricker jag mycket som fan av, har alltid gjort.

Man ska inte tro på allt som larmar och har sig, men det är bekymmersamt när det larmas om tämliga oväsentligheter hela tiden samtidigt som verkligt allvarliga problem får passera. Bloggen Realistklubben tar i en utmärkt bloggpost upp faran med den kunskapsfientlighet som detta är ett av flera symptom på.

En dag i den moderna skolan

”O’Brien, som tillhör den översta partihierarkin och är förhörsledare av tankebrottslingar, säger att det är oviktigt om en matematiskt felaktig uppgift styr över den fysiska verkligheten; så länge man styr sina egna uppfattningar efter partiets önskan.”

Själv så gör jag den reflektionen att Sverige börjar bli allt mer likt den intellektuellt otäckare delen av USA, den som skapar museum och institutioner som berättar utvecklingshistorier som är fria fantasier (men som försöker ge sken av kunskap byggd på fakta och vetenskap) vars enda uppgift är att bekräfta tron på dom fria fantasier hos dom som bygger dom.

Dagens hetaste boktips!

George Orwell: Djurfarmen

”De som styr farmen är grisarna Snöboll och Napoleon. Den goda tiden slutar när Snöboll blir bortjagad av hundar på befallning av Napoleon. Napoleon tar över gården och anklagar Snöboll för att ha stått på bondens sida. Gården utvecklas till en hemsk diktatur och alla de orättvisor som funnits under bondens regim kommer tillbaka.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s