Putins informationskrig mot Sverige

Alltså, om ni inte redan har förstått det så förs det ett informationskrig mot Sverige från Vladimir Putins håll.

Låt mig förklara!

År 2014 så dök det upp en Sputnik i Cyberspace. Om man läser på det ställe där Sputniken presenterar sig själv så står bland annat följande att läsa:

”Sputnik erbjuder en mångfacetterad världsskildring, i vilken varje stat har egna nationalintressen, egen kultur, egen historia och egna traditioner. ”

Och så över till sanningen: Sputnik är så långt ifrån mångfacetterad det överhuvudtaget går att komma. Sputnik ägs av ryska staten och kontrolleras från Kreml, det rör sig inte alls om mångfacetterad nyhetsförmedling utan om enkelspårig propaganda, något som blir väldigt tydligt när det händer lite större grejor och där Ryssland/Putin har intressen. Ta bara den här nyheten t.ex. För alla oss som insett vad Sputniken är så kommer knappast vinklingen som någon överraskning utan är snarare pinsamt enkelspårigt förutsägbar där det enda som möjligtvis inte kunnat förutses kanske är något enstaka ordval.

Man ska inte tro allt man läser på internet eller tro att något är mångfacetterat bara för att ”något” påstår det själv…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s