Egentligen så hade jag tänkt skriva om Richard Wagners opera Parsifal

Ja, just det hade jag tänkt göra, skriva om detta mångfacetterade verk som blev Wagners sista. Skriva en betraktelse över Parsifal, den storyn och en del annat för egentligen är jag så jävla less på politik, men som Marie Bergman sjung en gång

ingen kommer liksom undan den, vare sig vi vill eller inte så påverkas vi av den.

Nu är ju situationen som den är på det utrikespolitiska (med betoning på säkerhetspolitiska) området. Rysslands alltmer enväldiga härskande despot Vladimir Putin är en farlig, t.o.m mycket farlig man och eftersom jag bor där jag gör så… måste det bli lite politik igen.

Att Ryssland aktivt bedriver desinformationskampanjer via internet är inget nytt. Relativt nytt (nåja) är att man på olika länders språk etablerat en propagandasputnik som styrs från Moskva, om man tänker till lite så inser man ju att en sådan här sak görs för att dom aktuella länderna anses politiskt intressanta att sprida desinformation i vilket förståss innebär att man är intresserade av länderna ifråga. Den svenska versionen av dyngspridaren har en hel radda s.k artiklar som på ett eller annat vis rör Gotland. Dom är föga smickrande och när man skriver om övriga Europa som t.ex i denna s.k artikel (med den felstavade rubriken) som rör Litauen så är vinklingen extremt Putinvänlig och Litauenförnedrande om man säger så. Andra gånger när det gäller Europa så handlar propagandasputnikens skitartiklar påfallande ofta om nazism och hur hemskt det är ställt på dessa områden i dom aktuella länderna.

Lämpliga frågor att KRÄVA svensksputniken på svar på (vilket man naturligtvis aldrig kommer att få, i varje fall inte något som är sant) är t.ex:

1: Varför får man aldrig läsa något om det fastställda faktum att ryska banker aktivt ekonomiskt stödjer expansionen av tongivande europeiska högerextremistiska rörelser som andra banker inte vill ta i ens med tång och handskar?

2: Hur kan det komma sig att ni så påfallande ofta i era artiklar länkar till ett av den svenska högerextremismens favoritvattenhål på nätet om ni nu anser nazismen i Europa som ett hemskt problem?

Klarar man av att tänka så inser man att det finns ett syfte här, ett som handlar om destabilisering för att bekräfta något. Det är så här troll opererar i såväl stort som smått.

Teknikjournalisten Jörgen Städje och alla andra som fullt ut genomskådat och skriver  om sådant här kommer förr eller senare lika säkert som julveckans reklam i brevlådan att få besök av diverse troll som vill fula sig. Helsike också, t.o.m jag på min gamla blogg när den låg för döden råkade ut för det där med beskyllningar om att vara Säpoagent, nazist m.m (Ja, ni har säkert förstått, troll gillar inte att bli genomskådade för vad dom är).

Dagens lästips!

Ryska svarta lådan givetvis skadad (Realistklubben)

”Idag visade ryssarna den ”svarta låda” som satt i Sukhoien som Turkiet sköt ned över turkiskt territorium. Givetvis var den ”skadad”. Ena hörnet tycks vara bortslitet. Ryssarna hävdar att minneskortet var skadat.”

Och näe, vi ska absolut INTE, inte under några som helst omständigheter ha någon ny rysk gasledning genom Östersjön, det var ren dårskap att gå med på den första Nord Stream, det vore säkerhetspolitiskt totalt hjärnsläpp att gå med på nr. 2, vilket man nu äntligen börjar förstå.

Alla vi som bor här på ön bör omedelbart gå hen ur huse och protestera nästa gång någon lokalpolitiker eller annan lokal makthavare mumlar ur skägget nåt om rysk gas, bra för bygden, arbetstillfällena o.s.v.

 

 

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s