Netflix uppmanar till illegal fildelning och illegal streaming

Alltså, ända sedan jag var mycket yngre än nu så har jag längtat efter en bra och helt legal tjänst för film och med bra och legal så menar jag:

  • Streaming om man så önskar
  • Fil i det format man vill ha för hemladdning utan degraderingar i form av olika typer av DRM
  • Ett utbud som är stort, fint och bra även vad avser produktioner bortom dagens äckligt dåliga Mainstream Hollywood
  • En prisnivå som ligger på en rimlig nivå och med rimlig menar jag inte gratis utan rimlig i betydelsen av ”Digitalt köpt film ska INTE kosta 3 ggr/mer än vad den kan köpas på dvd för

Ja, jag har längtat som sagt men blir alltmer pessimistisk för varje år som går för att till slut ha nåtts av insikten: Trots upphovsrättslobbyns eviga tjat om ”bra legala tjänster” så inser jag att någon sådan för film uppbackade av ”dom stora” aldrig kommer att se dagens ljus, i varje fall inte så länge jag lever 😦

Netflix var jag lite nyfiken på en gång i tiden, faktiskt så pass nyfiken att jag rentutav funderade på att prova, så jag snackade med någon som hade som berättade följande för mig: – Svenska Netflix är bara skit och utbudet skräp, det måste till lite tricks för att få del av det bra utbudet. Min nyfiken tvärdog direkt. Vilka tricks då?

Ja, det handlar om sådant som relaterar till en tämligen färsk nyhet!

Netflix sätter ner foten – blockerar vpn-tunnlar och proxytjänster (IDG)

”I ett pressmeddelande skriver Netflix att de under de kommande veckorna kommer att blockera vpn- och proxytjänster. Användaren kommer bara kunna se filmer som har licens för det land där hen geografiskt befinner sig.”

Suck, snacka om att Netflix skjuter sig själva i foten på riktigt och på allvar, hur dum, på riktigt genuint dum går det att bli? Antagligen så är det ingen som helst idé att någon försöker förklara för någon ledande person hos Netflix varför det här är en dum idé men för alla er som klarar av att tänka och inser mekanismerna i den tid vi lever i:

Många människor kommer väldigt sannolikt att betrakta Netflix beslut som en direkt uppmaning att istället för Netflix använda sig av illegal fildelning och illegal streaming.

 

Suck, hur dum går det att bli?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s