Testa NSA:s favorithatobjekt nr. 1

NSA-affären uppdagade ju som bekant att NSA har en global skadlig inverkan på såväl it-säkerhet som integritet. Ni vet alla bakdörrsöverenskommelser med it-jättarna?, för NSA:s räkning medvetet inbyggda säkerhetshål? och en lång rad av en massa annan skit som man skulle kunna skriva en hel tjock uppslagsbok om.

Som bedrägliga spindlar i centrum av det nätet så har vi ett antal mjuk och hårdvarujättar som levererar vad NSA vill ha till NSA samt it-prylar till en hel värld, d.v.s till dig, mig och alla andra kära läsare.

Sett i skenet av allt så borde man ställa sig frågan: Vad fan ska man vilja ha Windows 10 för? Det är ju trots allt ett OS som kommer från en av NSA:s viktigare samarbetspartners, det är dessutom under huven (det grafiska gränssnitt vi ser) i stort sett samma mediokra OS som på riktigt började vara omodernt för mer än 15 år sen. Det ringer dessutom hem till farsan stup i ett hela tiden och skyfflar med sig en massa data hem till farsan och detta i en mängd som vida överstiger vad som skett förut. STAY AWAY from it borde vara ens första tanke vare sig man har företag eller bara är mån om sin integritet och säkerheten för ens data.

Vill ni testa något häftigare än tvivelaktig gammal skåpmat från Microsoft?

Om svaret är ja så kommer här ett tips!

Det finns nämligen ett operativsystem där ute som inte på långa vägar när är lika välkänt som exempelvis Windows. Det speciella med det här operativsystemet är att det är skräddarsytt för att inte lämna några digitala spår efter sig på den dator där det används och för största möjliga anonymitet för användaren. Det här är operativsystemet som NSA så sent som år 2012 ondgjorde sig över.

Det handlar om Tails (ett linuxbaserat operativsystem)

  • use the Internet anonymously and circumvent censorship; all connections to the Internet are forced to go through the Tor network;

  • leave no trace on the computer you are using unless you ask it explicitly;

  • use state-of-the-art cryptographic tools to encrypt your files, emails and instant messaging.

Varför inte testa vetja?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s