Saxat ur min dagbok någon annanstans

Ni vet hur det är, moderna människor (nåja, somliga som känner mig och min smak vad gäller litteratur och musik kanske inte  helt håller med om det där med modern i just mitt fall) har ju inte helt sällan fler närvaroytor än en på webben och jag är inget undantag.

Är medlem i en viss community där man bland annat kan skriva dagbok. Jag har satt sekretessinställningen (den är enkel och lättförståelig) där så att alla medlemmarna kan läsa den eftersom jag vill det. Satt och funderade lite idag och blev alltmer förbannad på hur storföretagen inom it-branschen i allt högre och mer oblyg utsträckning än förut robbar användarna på det sista dessa har kvar av integritet samtidigt som samma storföretag med en blandning av rena lögner och halvsanningar försöker tuta i användarna att meningen endast är ”att förbättra produkter, tjänster och därmed användarupplevelse”. Sorry it-jättar, jag går inte på det där.

 

Det saxade dagboksinlägget här nedan!

Skiten man inte tar i ens med tång & handskar

Jäpp, så är det, det är verkligen skiten man inte tar i ens med tång och handskar om man värdesätter sin egen (och andras) integritet. Varför då? Man skulle om man ville kunna skriva en tämligen tjock bok om varför det är skiten man inte bör ta i. Vad handlar det om?

Windows 10 förståss

http://www.computerworld.com/article/3026296/cloud-computing/with-cortana-microsoft-is-scroogled-in-new-windows-10-spyware-scare-itbwcw.html

”Sounds benign — helpful, even. But some are worrying that it’s just one more privacy invasion from the Pacific Northwest.

Even though you can turn it off, it’s on by default. And we’ve seen problems before with settings mysteriously reverting to defaults, right? ”

Alltså, jag är tillräckligt it-intresserad för att för länge sedan ha begripit att användande av Windows 10 är totalt oförenligt med den syn på min integritet jag ser som självklar och förväntar mig av it-produkter jag använder. Tyvärr har inte alla riktigt förstått vilket integritetsvidrigt djävulens påfund Windows 10 är. Dags att läsa på kanske? Så att man faktiskt förstår vilket pris man betalar för att använda skräpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s