Varför bryr sig ingen om vad som pågår?

Morgon, förkylningen på väg att släppa, har precis fått frukost, kaffe, lyssnar på Melody G och antagligen borde man utbrista i ett stort

– Äntligen en ny dag

samt ta ett djupt och glatt andetag och skriva om något lagom kul, lagom oförargligt och lagom oviktigt som t.ex mellon eller om något annat som innebär att man lirar i en trygg comfort zone där man inte stöter sig med någon.

Tänk vad enkelt allt skulle vara om man inte brydde sig om att Sverige idag är ett land på väg att falla samman för att ingen bryr sig, på riktigt liksom bryr sig.

Det officiella Sverige i form av politiker och myndighetspersoner bryr sig väl?

Njae, äääeh, näeee, gör dom verkligen det? Svaret är ja om det i sammanhang som är fildelningsrelaterade handlar om att tvåla till anklagade med terroristfinansieringsargument som saknar all vederhäftig evidensbaserad grund. (Amerikanska handelskammaren som varit framme och pushat och tryckt lite här och lite där får man väl i sammanhanget lov att förmoda)

Men när det verkligen gäller? Och här pratar vi ändå om ett konkret påtagligt säkerhetspolitiskt hot som bit för bit, lite grann i taget, sakta men säkert eroderar sönder såväl Sverige som resten av Europa, DÅ bryr man sig verkligen inte alls.

Vilket hot då?

Jo, det ryska som består av Vladimir Putin och trojkan runt honom, så här ser det ut och fungerar:

  • Europas extremhöger som idag på olika sätt och vis splittrar land efter land inom EU får pengar till sin tillväxt via ryska banker och klarar man av att tänka så förstår man att det rent logiskt bör vara som så att det finns en politisk agenda och baktanke med denna finansiering, en som handlar om destabiliserande effekter. (Vilken ideologi man stöder är inte så noga så länge som man erhåller den destabiliserande effekt man är ute efter).
  • Dom medborgargardesliknande upploppen och grupperingarna vi kunnat läsa om på sistone består av våldsromatiker från diverse fotbollsfirmor + diverse extremhögerfolk tillhörande grupperingar som på EU-nivå är med i sammanslutningar som ”gillar Putin”.
  • Till bilden ovan kan fogas en armé av cybertroll anställda för en enda sak, för en enda arbetsuppgift, nämligen att överallt där Ryssland och Putin diskuteras poppa fram och försöka få debatten till Putins förmån och om det inte går, att styra bort den från aktuellt place till ett annat som domineras av trollen.
  • Sedan så har vi en satsning med ”lokala nyhetssajter” som egentligen är så långt bort från objektiva nyheter det bara går att komma, det handlar i själva verket om en satsning ägd av ryska staten och kontrollerad från Kreml. Den här s.k ”nyhetssatsningen” skrivs på det språk som gäller i det land där den förment ”lokala varianten finns”. Nyhetsurval, liksom tolkning är till 100% propagandaanpassat och när den ”svenska varianten” skriver något för Sveriges del destabiliserande så är det påfallande ofta som det länkas till ett av den svenska extremhögerns vattenhål på nätet (jag vet eftersom jag faktiskt kollat) och så här ser det antagligen ut i EU-land efter EU-land där den här propagandasajten som seglar under falsk nyhetsflagg förekommer.

 

Under tiden här hemma i Sverige!

På det politiska planet så bråkar alla med alla andra om precis allting med sikte på kommande val men ingen jävel, vare sig Batra, Löfven, utrikesministern, inrikesministern, försvarsministern, justitieministern eller någon annan verkar bry sig det minsta lilla om att bemöta det tilltagande säkerhetspolitiska hot som främmande makts allt större propagandafokus gentemot Sverige och resten av EU tyder på. Det här borde vara viktigt att bemöta, att liksom möta upp med en motbild, men det gör man inte, istället så får främmande makts propaganda stå där oemotsagd och icke bemött från officiellt håll.

Varför är det så?

Varför bryr sig ingen om vad som pågår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s