Rysk statlig trolltaktik, Nato & sånt

Om man i detta nu läser på den Kremlstyrda propagandakanalen RT (förut känd som Russia Today) så kan man bland mycket annat hitta följande artikel:

‘Europe will acquire a fascist political spectrum if nothing changes’

”This is a political power we have to analyze and be conscious about, because they are going to continue to grow. I am very sad to say this, but Europe is going to acquire a fascist political spectrum in the future, if nothing changes during these years.”

Samtidigt på annat håll!

Sputniken (också en Kremlstyrd renodlad propagandakanal som ett kort litet ögonblick även fanns på taskig svenska) har i sin internationella engelskspråkiga version länkar till ett av den svenska högerextremismens vattenhål på webben (gjorde en koll så sent som minuterna innan denna bloggpost började skrivas) när man med s.k ”fakta” och av ”någon anledning” vill bevisa hur illa det är i Sverige.

Det är heller inte helt ovanligt att ryska internettroll i en eller annan mer eller mindre organiserad form plockar fram nazisternas gamla propagandandaminister Goebbels och försöker slå oss i skallen med när vi som genomskådat det ryska trollandet gjort det lite för bra och detta trots att det SAMTIDIGT finns en odiskutabel Love Story mellan Kreml och europeiska högerextremister, en Love Story som till och med är så stark att ryska banker är med och finansierar, ett faktum som ”någon” gjort sitt bästa för att försöka städa bort från webben (Flera artiklar om saken har försvunnit).

Och så det här med Nato!

Skulle köpa en flaska vin för några dar sen och gick ner på stan, den sedvanliga tiggaren (som jag inte har något emot) vid Systembolagets dörr hade strax utanför fått sällskap av politiskt kampanjande som vill att vi inte ska gå med i Nato, det däremot störde jag mig på. Inte för att jag själv har bestämt mig för hur jag kan komma att rösta i en eventuell folkomröstning om saken, kanske ja, kanske nej, who knows? Inte för att jag heller tycker att det är fult att kampanja för sin sak och ståndpunkt (det tillhör demokratin och den yttrandefrihet jag skattar högt) MEN, när kampanjandet om en så pass tung fråga som ett Natomedlemskaps vara eller inte vara (och detta helt oberoende av om kampanjandet är för eller emot) rymmer osanna argument (vilket nej till Natokampanjandet här på Gotland tyvärr gör) DÅ blir jag sur.  Här på Gotland så handlar det bland annat om att Ryssland inte är det minsta lilla intresserade av den här ön (såvida vi inte går med i Nato) vilket är bullshit, det räcker med att göra den här sökningen på den Kremlstyrda propagandamegafonen Sputnik för att inse det.

 

Dom här modiga tjejerna

har förstått vad Putin & Co handlar om och är, dom lurar man inte, jag gillar dom och deras civilkurage…

 

Dagens lästips!

Novo-Svedsko-Rossija mot NATO (Realistklubben)

”Den 19 mars 2016 var det dags för det första, stora cyberangreppet mot svenska media. Alla större svenska dagstidningars webbplatser stod still ett par timmar på kvällen. Netnod registrerade ökad trafik från Ryssland under samma tid.”

 

 

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s