Visst, det behövs en motbild men…

För den som alls bryr sig om vad som sker just nu så råder det ingen som i verkligen ingen som helst tvekan alls om att Ryssland på olika vis via internet sedan några år tillbaka fört en kombinerad desinformations/propagandakampanj riktad mot såväl Sverige som en del andra länder i Europa, en kampanj vars uppenbara syfte är att söndra och splittra genom att aldrig ge hela bilden och genom att ljuga när man bedömer att så behövs för att nå målen. Här är ett klockrent exempel på just det senare.

Vår utrikesminister Margot Wallström tycker att Sverige kan visa upp en motbild mot ”rysk propaganda” via regeringens hemsida. En god ide? Njaaee, vet inte riktigt om jag håller med om den saken. Låt mig förklara:

Det ryska desinformationskampanjandet är ju faktiskt inte det enda problemet vårt land har idag, något som blir uppenbart om man t.ex inser att Miljöpartiets godtrogenhet har släppt fram radikala islamister otäckt högt upp i partihierarkin. Ett annat problem vårt land har är den svenska extremhögersvansens hot mot journalister. Och den svenska extremhögern hör till den grupp i EU som verkligen älskar Putin samtidigt som man här hemma vill försöka påskina något annat. Och sedan så är det ju det här med….. (Näe, nu orkar jag inte räkna upp fler problem vårt land har just nu). En motbild på regeringens hemsida kommer inte att lösa det verkliga problemet, det som handlar om folks godtrogenhet och vilja att per automatik ”tro betydligt mer på sanningshalten i det som någon som delar ens åsikt skriver än det någon annan skriver”.

En folkbildningsinsats i klartänkt, analytiskt, nyktert och kritiskt tänkande, hur man liksom skiljer agnarna från vetet helt oavsett vem som skriver eller uttalar sig om vad det än må vara, DET är vad vårt land verkligen behöver just nu.

 

End…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s