Därför bör företaget undvika Windows 10

Ska inte hymla med att jag ogillar Windows 10 på grund av att det är extremt integritetsfientligt ”By Default” samt under huven lider av mer än 20 år gamla brister och begränsningar som Microsoft av allt att döma ej har för avsikt att åtgärda så länge Windows existerar.

Och nu ska jag servera en klockren anledning, den kanske bästa av dom alla varför man som företagare inte bör överväga Windows 10 till företaget. Det handlar om att Microsofts storhetsvansinne som yttrar sig genom att ta ifrån privatanvändarna basala valmöjligheter nu tyvärr även har spillt över till Microsofts mer företagsinriktade produkter.

Många företag, särskilt mindre som känner sig bekväma och väl hemmastadda i sin Windowsmiljö tycker säkert att Windows 10 Pro räcker utmärkt till för företagets behov och nu har Microsoft i EFTERHAND (när flera företag sannolikt redan har köpt produkten) bestämt sig för att frånta administratören av dylik miljö vissa administrationsmöjligheter.

Can’t disable Windows Store in Windows 10 Pro through Group Policy (Microsoft)

”On a computer that’s running Windows 10 Pro, you upgrade to version 1511 of Windows 10. After the upgrade, you notice that the following Group Policy settings to disable Windows Store are not applied, and you cannot disable Windows Store”

Ja, mer behöver väl egentligen inte sägas? eller skrivas? annat än att det här naturligtvis handlar om ett mycket oblygt men framförallt FULT försök från Microsofts sida att tvinga på företag dyrare produkter och lösningar än företaget vill ha eller behöver. Kan man göra så här en gång? så kan man göra det fler gånger.

 

Tvi vale…

4 reaktioner på ”Därför bör företaget undvika Windows 10

  • Microsoft börjar vara smått desperata, dom inser att (för att leka lite med titeln på en viss roman) ”Klockan klämtar för Windows”, en sedan länge föråldrad antikvitet som dom är maniskt rädda för att människor (och särskilt dom som bestämmer på företagens IT-avdelningar) ska upptäcka är ”just det”. Det vi ser nu är ett sista ryck, mjölka kassakon så mycket det bara går innan den dör liksom.

   Gilla

 1. Pingback: Stäng av Microsofts spionerande | freiheit66

 2. Jag har varit och hälsat på mina föräldrar. De har Windows 7 på sin dator och är nöjda med det, De har varken intresse eller behov av Windows 10. Jag passade på och kolla upp deras dator och mycket riktigt fanns det en ikon nere vid klockan med en Windowslogga på. Jag klickade på den och fick upp en ruta som uppmanade mig att uppgradera till Windows 10 helt gratis, Eftersom jag visste att om jag klickade på krysset skulle jag godkänna uppgraderingen. Bara den detaljen är helt urbota dumt, men det skulle visa sig vara ännu värre.

  Det finns en länk i dialogrutan för att ändra uppgraderingen, men den innehöll bara alternativet att schemalägga uppgraderingen upp till 5 dagar senare. Det gick inte att tacka nej.

  Vid det här laget var jag riktigt skitless på MS och deras arroganta inställning. Klickade på Bekräfta den nya tidpunkten varpå Windows 10 uppgraderingen började laddas ned.

  Nåväl, skam den som ger sig. Började med att öppna Aktivitetshanteraren och dödade processen som sköter uppgraderingen, vilket stoppade den tillfälligt.

  Letade på nätet och hämtade hem Never 10 från https://www.grc.com/never10.htm
  Behövdes ingen installation, bara köra på direkten. Klickade i att jag inte ville ha Windows 10 varpå den snällt meddelade att uppdateringen till Windows 10 stoppats, men att övriga säkerhetsfixar för WIndows skule komma som vanligt.

  Öppnade därefter Windows Update, där det syntes att den höll på att ladda hem Windows 10, men strax därefter försvann det från listan över rekommenderade uppdateringar.

  MS får gärna själva tycka att Windows 10 är det bästa som uppfunnits någonsin, men sluta med dessa dumheter och tvinga på detta till de som tackat nej. Windowsanvändare är inte idioter även om MS verkar tro detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s