En trojansk häst i Sveriges riksdag!

Alltså, jag bor ju här ute på Gotland och gör man det så har man inte kunnat undgå att läsa om den tidigarelagda permanenta militära närvaron här på ön. Det hela handlar förståss om det försämrade säkerhetspolitiska läget i vårt närområde. Det handlar om Ryssland och det intresse för Gotland som Ryssland enligt en och annan ”nyttig idiot” inte har, något som förstås är rent trams. Visst tusan är Gotland intressant för exempelvis en rysk president med väldigt aggressiva utrikespolitiska ambitioner, det handlar om en plats strategiska läge liksom.

Vi som under några år har intresserat oss för den sorgfälliga utvecklingen har kunnat märka av en ökande Kremlstyrd närvaro på internet, medan sputniknews fanns på svenska så skrevs det där en hel del om t.ex Gotland i mindre smickrande ordalag, nåt reportage illustrerades med en ”turistbild” tagen av en rysk regimtrogen fotograf.

I sammanhanget så kan man bli rent ut sagt f-bannad när lokala politiker som önskar bli omvalda resonerar typ så här

”Här på Gotland diskuterar vi uthyrningen av Slite hamn. Och som jag har sagt tidigare handlar det här om ett företag som vill göra det här på kommersiell basis, då kan man inte blanda in vilket land företaget kommer ifrån. Det är rent affärsmässigt, säger Björn Jansson.”

apropå Nord Stream 2.

Suck, det är så man vill skrika rätt ut och ta sig för pannan över den totala bristen på insikt om vikten av ansvarstagande som dylikt resonemang vittnar om. Grrrr…

Och när vi nu dessutom av allt döma har en trojansk häst i vår riksdag som förutom att göra affärer med en rysk kriminell affärsman har tillbringat sin tid med att under olika fejkidentiteter sprida desinformation om både det ena och det andra så blir man mörkrädd. Att den här personen är anställd av Sverigedemokraterna är knappast någon större överraskning för den påläste.

Suck, suck, dubbelsuck

 

Läsrekommendationer!

Kika gärna förbi Realistklubben ibland

samt läs gärna också denna utmärkta ledare hos Aftonbladet

Hela SD är ett säkerhetshot

”Redan att en anställd på partiets riksdagskansli använder sig av falska namn i kontakter med medier och myndigheter borde få alla varningsklockor att ringa. Särskilt när det, som Aftonbladet för tre veckor ­sedan kunde avslöja, handlar om ren desinformation.”

 

Uppdatering 20160924

”Egor Putilov” säger visst upp sig nu när han avslöjats. Här bör man dock inte vara så naiv att man tror att desinformationen från SD-relaterat håll för den skull kommer att upphöra, detta eftersom denna utgör en viktig del av partiets politiska strategi.

 

End…

En reaktion på ”En trojansk häst i Sveriges riksdag!

  1. Pingback: Trojansk riksdagshäst 2.0 | freiheit66

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s