Ett otäckt eko från 1930-talet

Dagens svenska extremhöger (eller i varje fall den SD-del som försöker låtsas vara något man inte är, ett rumsrent demokratiskt politiskt parti som andra) gillar verkligen inte jämförelser och referenser till 1930-talets tredje rike hur korrekta och relevanta dessa än är. Sverigedemokraterna är inte särskilt angelägna att fakta om hur det på riktigt gick till när partiet bildades och framförallt VILKA som bildade det ska sippra igenom till dom breda folklagren för då kanske folk ve och fasa börja tänka efter vad det är man faktiskt lägger sin röst på. Jag säger som så här: Det löper en röd tråd från Berlin 1930-nånting fram till Sverigedemokraternas bildande, seså kära läsare, ut och gräv, forska, vad är det vi EGENTLIGEN har släppt in i riksdagen?

Har ni förresten funderat över partinamnet någon gång? Sverigedemokraternas partinamn? Det är ett namn som förpliktar och där man som väljare har all rätt i världen att KRÄVA att partiet ifråga ska vilja Sveriges väl, men hur ligger det egentligen till med den saken? Och det är nu vi kommer in på ett spår som handlar om extremhögerns kärlek till Vladimir Putin, för det är så det ser ut idag, Europas extremhöger så ock den svenska älskar verkligen Vladimir Putin. Att Jimmie Åkesson velar om Nord Stream 2 som många seriöst kunniga bedömare anser utgör ett säkerhetspolitiskt hot både mot Sverige och en del andra länder är därför inte särskilt konstigt när man väl känner till fakta. Fosterlandskärlek? I helvete heller…

Och så tar vi det här med extremhögerns sätt att bry sig om våldtäktsoffer och kvinnofrid. Ni har säkert också läst och/eller sett på nyheterna om den fruktansvärda gruppvåldtäkten som en rullstolsburen kvinna mycket nyligen blev utsatt för, har ni det så vet ni också att ett gäng nazister från en våldsbejakande nynazistisk organisation var nere här i Visby och gapade runt lite och delade ut flygblad. Tror ni DOM bryr sig om våldtäktsoffret på riktigt? eller om kvinnofrid överhuvudtaget på riktigt? Självfallet inte, det handlar om att sprida nazistpropaganda och att med bestämda mål i åtanke skapa kaos i samhället, ett kaos som gör Berlin 1933 möjligt i Sverige idag. Det kommer man att upptäcka om man skitar ner fingrarna och sin dator med att kolla med nyktra ögon och tänkande hjärna vad som skrivs på deras egen hemvist på webben. Det har jag faktiskt gjort, där fanns nyligen ett antal mer eller mindre förtäckta hot om att ”ge sig på” polisers egna familjer, d.v.s fruar, barn o.s.v.

Dagens lästips!

1930-talet upprepar sig

”LEDARE GOTLANDS FOLKBLAD De brunas stöveltramp hörs på våra gotländska gator. I sken av att värna och ge sitt stöd till en kvinna som utsatts för ett avskyvärt brott uppmanar personer knutna till nazistiska organisationer oss gotlänningar till att bilda medborgargarden och att begå brott. Ironin borde synas tydligt.

Varför vänder man sig mot förövarna när man vill ge sitt stöd till den utsatta kvinnan? Varför hävdar man att man vill värna om ”svenska” kvinnor när man själva sprider hat mot ”svenska” kvinnor som Zara Larsson, Gudrun Schyman och andra starka kvinnor? Är deras ”svenska” kvinnor bara de kvinnor som håller med dem?”

Läs Erik Franssons ledare i sin helhet, den innehåller poänger det bara inte går att bortse från, en klarsyn vi inte kan blunda för om vi vill fortsätta att leva i ett demokratiskt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s