Max Schrems fajt mot facebook blottlägger något väsentligt

Det finns en österrikisk jurist och integritetsaktivist som heter Max Schrem som har fört en lång fajt mot facebook för att få företaget att på riktigt och inte bara på låtsas respektera användarnas integritet.

”Vill företag som Facebook tjäna pengar inom unionens gränser måste de erbjuda åtminstone hyfsad insyn och skydd av användarnas uppgifter. Passar det inte kan de lämna den europeiska marknaden.”

AMEN…

Max Schrems fajt mot facebook blottlägger något väldigt väsentligt i öppen dager, nämligen den totalt frånvarande respekt för människors integritet som utgör typisk norm istället för tråkigt undantag hos amerikanska it-jättar. Ett annat mindre trevligt exempel på ”it-jätte som pissar på användarintegritet” utgörs av Microsoft och Windows 10, den användare som rakt av accepterar ”rekommenderade standardinställningar” vid installation kommer att sitta med något som inte är så mycket ett operativsystem som en plattform för att servera användaren reklam, en plattform som skickar rekordmängder med data om vad som händer på datorn till Microsoft som FÅR DELA MED SIG AV DENNA INFORMATION TILL VEM SOM HELST.

Fan, bara därför att jag förstått så ska jag länka den här bloggposten på det facebookkonto jag extremt sällan använder.

Sorry kära it-jättar, ni är genomskådade.

Tack Max…

Liten fotnot!

Den här bloggposten skrivs från en dator med Linux ehuru jag redan för rätt många år sedan började förstå vartåt det lutade när det gäller Microsoft och användarintegritet, och eftersom jag insåg så började jag i förebyggande syfte att lära mig ”något annat” så man slipper dras med produkterna från det företaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s