Heja Florens

I en anda av viss försiktig optimism så skrev jag (apropå presidentvalet i USA) så här:

”Hillary vinner och Donald kommer att sätta sig och tjura i en sandlåda i södern”

någon annanstans än här igår och vi fortsätter väl på det USA-relaterade temat nu med en italiensk tvist. Italien har ju sina klassiska renässansstäder där på något vis vaggan för en pånyttfödd konstnärlig och intellektuell utveckling och nyfikenhet bidrog till att lyfta världen ur en mörk medeltid. Vad har USA? McDonald’s som vill skräpa ner hela jordklotet med snabbast möjligt levererade och konsumerade skräpmat. Tro det eller ej men det som i valfri borgerligt eller socialdemokratiskt styrd svensk kommun vore helt otänkbart sker i Florens, McDonald’s får nej, man vill inte ha dom där, vilket såklart inte gillas av McDonald’s som reagerar så här:

Mc Donald’s stämmer Florens på på 170 miljoner (DN)

”Snabbmatskedjan McDonald’s stämmer Florens i Italien på 170 miljoner kronor sedan staden stoppat en ny restaurang på en av dess mest besökta platser.”

Heja Florens, amerikansk skräpkultur som vill sprida sig likt ohyra i en dåligt städad och underhållen fastighet har mindre än ingenting i en klassisk renässansstad att göra, ni har min fulla sympati. Och eftersom jag är jag och eftersom jag INTE gillar McDonald’s tilltag så blir min sympatiåtgärd med Florens följande:

”SLUTKÄKAT på McDonald’s för min del”

The End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s