Fredagen den 7 april år 2017

Fredagen den 7 april år 2017 började som en ordinär fredag där man gör saker man brukar. Jag körde ett stenhårt pass på gymmet på morgonen, jobbade, tog ut lite arbetstidsförkortning och gick hem från jobbet 14.00, började dona lite i köket och förbereda för kvällens middag, dukade, satte vinet på tempererad sval plats. Tappade upp ett bad, badade, satte mig ner strax efter 15.00 vid den lilla bärbara och kollade in nyheterna så där som man brukar ibland, plötsligt så var det ingen vanlig fredag längre

”Attacken skedde på eftermiddagen mitt inne i Stockholms folktätaste område. Larmet kom till polisen klockan 14:53 om att en lastbil kört in i folkmassan utanför varuhuset Åhléns,”

Allt, precis allt förändrades.

Det här är inga rader jag tycker är särskilt kul att skriva och jag tvekade länge också om jag skulle eller inte skulle, nu har jag funderat klart. Raderna måste skrivas.

Vårt land har drabbats av den tragedi och nationella trauma som ett terroristdåd med dödsoffer utgör, ett s.k krisläge har uppstått i vår nation, i ett sådant läge är det oerhört viktigt hur det officiella Sverige agerar och reagerar, detta både av respekt för offer och anhöriga men också för att seriöst kunna börja med arbetet som går ut på att i möjligaste mån förhindra att det sker igen och för att förhindra panik bland allmänheten. Det är just precis i en sådan här situation som hyggligt ansvarskännande politiker och partier som på riktigt bryr sig om det här landet lägger sedvanligt politiskt käbbel åt sidan, kliver fram och tar ett gemensamt ansvar, så skedde också i dom flesta fall, men inte i alla.

– Från Sverigedemokraternas sida så skulle man komma att utmärka sig på ett i sammanhanget extremt avskyvärt sätt, liken efter terrordådet hade knappt ens hunnit kallna innan man välkoordinerat via sina olika skitspridningskanaler började sprida fejkcitat, fejknyheter, fejkbilder & fejkbeskyllningar relaterade till det inträffade. Det vände sig i ens mage av äckel så fort detta stod klart för en. Det är inte så man gör om man gillar det här landet, det är däremot i allra högsta grad precis exakt SÅ man gör om man verkligen vill demonstrera hur mycket man föraktar ett land, dess befolkning och offren för en nationell traumatisk händelse.

 

End…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s