Med nybliven tjänstemobil

Känns som en hel evighet sedan man skrev något här, men nu är det dags igen, har blivit med nybliven tjänstemobil.

Tjanste.jpg

Och varför har jag nu det då? Jo, livet och ens it-intresse liksom, har gett mig in i lejonkulan, vid 51 år fyllda så ska en för första gången i livet börja jobba med informationsteknologi, ska börja jobba med it-support, kommer att bli läskigt mycket Windows 10 och dylikt samt en jävla massa nytt som t.ex samarbetsplattform, ärendehanteringssystem m.m att lära sig, lära sig vid 51… nåja, friskt vågat är hälften vunnet som man säger.

Och nu till det här med IT i it, när man för runt 20 år sen fick den första egna datorn och idag tänker tillbaks på den naivitet man hade var gång det idag utdöda ljudet av ett modem som ringer upp hördes, det är nästan pinsamt, en drömde om en vacker teknikvärld med bra saker som på något mysko automagiskt sätt händer på ett bra vis bara för att internet finns, jag lovar kära läsare, DEN naiviteten finns inte kvar idag.

Dom senaste åren så har ens älskade internet istället för något bra förvandlats till en arena för troll, konspirationsteoretiker, pseudovetenskap och desinformation. Om man nu är lagd åt det konspirationsteoretiska hållet så lovar jag, YouTube har massvis av konspirationsteoretiska videos oavsett ämne. Känns som om en motrörelse behövs, eller hur?

Och just eftersom det behövs en motrörelse så vill jag passa på att tipsa er som hittar hit om den alltid lika eminenta skribenten Jörgen Städjes blogg Realistklubben och följande bloggpost

Halsen snörper ihop sig

Folkvett nummer 3, 2017 kommer med en rad sammanfattningar av den ding, ding, ding värld vi lever i idag. Omslaget liknar en del ur en målning av Hieronymus Bosch, med allehanda fabeldjur och märkliga avgudabilder.”

 

 

På återseende…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s