IT-tankar nedtecknade till toner av ett speciellt möte i Lucerne 1947

Sitter här i vardagsrummet med min gamla skruttlaptop i knät och och lyssnar på ett lika magiskt bra som väldigt speciellt musikmöte som ägde rum i Lucerne 1947.

LucerneKänner en stor tacksamhet över att denna gamla franskpress på vinyl av just detta möte är välgjord. Ett gott jobb uppskattar man liksom och det är nu i storyn vi kommer fram till Telias växel Touchpoint Plus (mobilappen)  och Microsofts samarbetsplattform Teams.

Är en ny på arbetsuppgifter vilket jag är när det gäller IT-support så uppskattar man väldeliga lättförståeliga arbetsmiljöer en så gott som omedelbart förstår utan för mycket krångel och just detta är ett gott jobb i det sammanhanget, här känner jag att Telia och Microsoft verkligen tänkt till med användarfokus som mål när man skapat mobilappen Touchpoint Plus respektive samarbetsplattformen Teams. Kände mig omedelbart hemma med dom båda. Och nu hoppar vi raskt över till något mindre roligt, nämligen en tanke eller två om nutidens informationsteknologiska dysterlandskap!

Det är ingen tvekan om att ju enklare det blir att manipulera fakta och sprida fake news, desto mer manipulerade fakta och fake news kommer att spridas, vi har sett hur länder försöker manipulera valresultat i andra länder, t.ex så är Sverige ett prioriterat land för ryska statliga nättroll, varför då? undrar säkert någon, jo, det beror på en säkerhetspolitisk dimension. Under tiden här hemma i Svea Rike Fosterland så har vi numer ett parti i riksdagen som säger sig vara ”Sverigevänligt” fast dess toppar fortsätter att referera till troll som mer än en gång blivit påkomna med att trolla för att tillfredställa främmande makts önskemål vad avser vårt land. Det kritiska tänkandet någon, varför lämnar folk alltmer av det helt utanför det man läser på en skärm? Som om alla kollektivt bestämt sig för att skita i det här landet, planeten och vad som händer och varför till förmån för första bästa populistiska lösning som valfritt gäng extremister (vare sig dom klär i kostym eller inte) presenterar som ”lösningen” på tidens problem. Deep Fakes är verkligen en oroande trend i tiden.

 

På återseende…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s