Mer opera till folket

Jag kan inte minnas att jag någon gång läst om något fildelningscase med opera inblandat. Det är ju inte så att det är samma sak som att opera aldrig fildelas, för det gör den. Men någon kanske har insett något väsentligt:

”Det är bättre att leva med sin tid än emot den”

Nu ska jag berätta för eder om något som gått svensk media förbi men som är intressant ur fler synpunkter än en. Ett antal av världens operahus har nämligen gått samman i en jättesatsning med syfte att popularisera denna musikform. Nyckelorden är webb, fri tillgång samt många stora och viktiga aktörers medverkan.

* 1 Live direktsänd opera/månad.

* Ett antal förinspelade operor tillgängliga under sex månader. Kompletteras med undertextning på sex olika språk samt bakgrundsinformation om varje verk.

The Opera Platform

”The Opera Platform is the online destination for the promotion and enjoyment of opera. It is designed to appeal equally to those who already love opera and to those who may be tempted to try it for the first time.”

Det här är ett initiativ som helt odiskutabelt får mitt stora gillande, det är intressant och hoppingivande att kunna konstatera att ett antal uråldriga institutioner som företräder en väldigt gammal musikform lyckas enas om att gå samman i en satsning som doftar vettig nutid istället för att (som kollegor inom andra grenar av musikindustrin) drömma sig tillbaks till tider som aldrig kommer åter.

Jo, det var ju en liten sak till.

På min skivspelares tallrik denna afton

FML

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s