Putins nyttiga svenska idioter

Det har väl inte undgått någon att det svenska metalbandet Sabaton gjort en spelning på ockuperad mark på Krimhalvön. Spelningen arrangerades av Putins eget mc-gäng Nattvargarna som fanns på plats när ockupationen inleddes. Hemma i Ryssland så har Nattvargarna ett flertal funktioner för Vladimir Putins räkning, som t.ex att dyka upp i stort hotfullt antal när det vankas någon regimkritisk demonstration.

Här skulle man om man vill göra det enkelt för sig kunna plocka fram Virtanens gamla krönika från år 2004, den där han hävdar att hårdrockare är dumma. Det ter sig frestande när bandet själva påstår att man inte vill förknippas med någon politisk åsikt året innan man gör en spelning som är så politiskt förknippad som en spelning bara kan bli eller när man läser den där journalistens tama försvar (som delvis bygger på icke relevanta jämförelser) av det hela.

Men hur som, det är beklagligt att konstatera att Putin har nyttiga idioter även i vårt land…

Dagens hetaste lästips!

Som nyttigast är man när man själv inte förstår (Wiseman’s Wisdom)

”Jag tror varken Sabaton eller Cwejman har förstått vare sig vilka Nattvargarna är eller deras roll i den ryska informationskrigföringen”

End of Story…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s